A galaktomannán típusú rost Low-FODMAP certifikált, vagyis fogyasztása nem jár gázképződéssel, bélfeszüléssel, székrekedéssel vagy hasmenéssel, mely gondokat okozna funkcionális emésztőrendszeri rendellenességekben (FGID), mint irritábilis bél szindróma (IBS) és SIBO-ban szenvedő embereknél.
100%-ban természetes
humán-klinikai vizsgálatokban szereplő összetevő
laborban bevizsgált készítmény
low-fodmap certifikált
jól tolerálható és biztonságos rost
nem okoz gyomorpanaszokat
ibs és sibo esetén is alkalmazható
3 éves kortól fogyasztható
adalékanyag-és hozzáadott cukor nélkül
tartósítószer, színezék és aroma nélkül
A szervezetünkben csak lassan és főként a bifidobaktériumok által fermentálódó gyomorbarát rost, azonnal oldódik vízben, nincs gélképző tulajdonsága, teljesen szagtalan és íztelen. A gyomorbarát rost a Monash Egyetem LOW FODMAP* tanúsítványával rendelkezik, ezért fogyasztása puffadás, görcsök és gáztermelés nélküli, ami más rostoknál jellemző.
Az előállítási folyamatok, a hidrolizáció lehetővé teszik, hogy vízben gyakorlatilag teljesen fel tudjon oldódni a por, nincsen gélképző tulajdonsága, nem sűrűsödik be, nem duzzadó rostról beszélünk, nincs vízmegkötő tulajdonsága.
A vegán gyomorbarát rost, íztelen, szagtalan. Folyadékokhoz adva teljesen feloldódik. Adhatják élelmiszerekhez és italokhoz anélkül, hogy megváltoztatná az ízüket, aromájukat vagy textúrájukat.
Allergén mentes
100% vegán- állati eredetű összetevők nélkül
Hordózóanyag mentes
Adalékanyagmentes
Dioxin mentes
Melamin mentes
Nanorészecskéket nem tartalmaz
Szintetikus összetvők nélkül
Pálmaolaj mentes
Parabén mentes
PCB mentes
Dopping listás hatóanyagot nem tartalmaz
Nagyon alacsony glikémiás index
Általánosan elfogadottan biztonságosnak tekintett, ún. GRAS-státusszal rendelkezik
A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn
A vegán gyomorbarát rost >85% vízoldékony rostot tartalmaz. A napi adag 5 g, amely 4,4 g rostnak felel meg. Energiaértéke 2 kcal/g a vastagbél baktériumainak részleges fermentációja révén.
A Natur Tanya Szerves Fermentált gyomorbarát rost a nap bármely szakában fogyasztandó, de ajánlott a reggeli órákban való alkalmazása, hogy az emésztőrendszer a megfelelő „pályára” állon és a kényelmesen induljon a nap. Keverd a somoothie-hoz, joghurtba, vagy akár a gyümölcslevedbe.
Felhasználási javaslat: Naponta 5 g (kb. 1 teáskanál) por, lehetőleg reggel, kb. 2,5 dl vízzel, elfogyasztva vagy ételhez (pl. joghurt), smoothie-hoz hozzáadva. Használja kedvenc receptjéhez, sütéshez, főzéshez egyaránt. Hő-, és savstabil, ezért forró teában, kávéban, gyümölcslében is elkeverhető, közben megtartva az eredeti rosttartalmát.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki. A bélflórának időre van szüksége az adaptációhoz, regenerálódáshoz.
Összetevők: enzimatikusan fermentált guarbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub] kivonat 4:1. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A 4:1-es arány az úgynevezett drog extraktum arány, amely azt fejezi ki, hogy 5 g részlegesen hidrolizált gyomorbarát rost előállításához 20 g guarbab szükséges.
Átlagos tápérték a napi adagban (5g) / 100g termékben:
Energia 41 kJ/10 kcal / 820 kJ/203 kcal
Szénhidrát < 0,5 g / 6,8 g
- amelyből cukrok < 0,5 g / 6,8 g
Rost 4,4 g / 87 g
Fehérje < 0,5 g / 0,5 g
Só 0,02 g / 0,31 g
Elhanyagolható mennyiségű zsírt, telített zsírsavakat tartalmaz. Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g.