Kérdése van? Több darabot vásárolna, de nincsen raktáron? Hívjon minket!  +36203346464

bioboltszombathely.hu

Kérdése van? +36203346464

Kategóriák
bioboltszombathely.hu

Kérdése van? +36203346464

  • Kategóriák
    • Újdonságok
    • Akciók
    • Csomagban olcsóbb
    • Termékek A-Z-ig
    • CBD termékek
    • Gyógygombák
    • Vitaminok
    • Gyermekeknek
    • Nőknek
    • Férfiaknak
    • Probiotikumok
    • Kollagén
    • Gyártó
    • Javallat
  • Hűségpont szabályzat
  • A boltunkról
  • Hívjon minket - ez a leggyorsabb!
  • Szállítás
  • Fizetés
  • Vélemény
Javallat Kurkuma étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula - 60 db
Javallat Kurkuma étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula - 60 db
2 190 Ft
  1. Gyógynövények
  1. Vitaminok
  2. Gyógynövények

Javallat Kurkuma étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula - 60 db

Cikkszám: 
5999569810579
Javallat Kurkuma étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula - 60 db
Javallat Kurkuma étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula - 60 db
Javallat Kurkuma étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula - 60 db
Javallat Kurkuma étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula - 60 db
Kérdése van? Hívja szakértőnket

2 190 Ft
Egységár: 37 Ft/db60

60 db étrend-kiegészítő kapszula,
bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből.

A kurkuma 

A gyógynövényekkel kapcsolatos egészségre vonatkozó állítások többsége „On-hold” státuszú. Ez azt jelenti, hogy az EU tagállamai ezeket az állításokat, az azokat alátámasztó tudományos bizonyítékokkal együtt az Európai Bizottság rendelkezésére bocsátották, hogy azok bekerüljenek a 1924/2006/EK rendelet 13. cikk szerinti engedélyezett állítások jegyzékébe (432/2012/EU rendelet melléklete). Az állításokat az azok bírálatára felhatalmazott Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) nyilvántartásba vette, de azokat még csak részben értékelte, azokról az Európai Bizottság még nem döntött, ezért nem szerepelnek az engedélyezett állítások jegyzékében, de a 1924/2006/EK rendelet 27. cikk 4. bekezdése alapján a termékek jelölésén továbbra is alkalmazhatók az állítások végleges értékeléséig.

Jelen tájékoztatást a 2008. évi XLVII. törvény szerinti sérülékeny fogyasztókra tekintettel tettük közzé. Fogyasztóvédelmi megfelelőségünkről ide kattintva olvashat.

" style="box-sizing: border-box; color: #68a742; cursor: pointer;">hivatalos jegyzékben szereplő Kattintson ide, ha nem egyértelmű az Ön számára, hogy mit jelent egészségesnek vagy betegnek lenni, vagy szívesen megismerné, hogy milyen előnyös élettani hatások várhatók az étrend-kiegészítőként forgalomba hozott gyógynövényektől. " style="box-sizing: border-box; color: #68a742; cursor: pointer;">egészségtámogató hatásai:

1. Támogatja az ízületek rugalmasságának, komfortjának fenntartását.
2. Hozzájárul a szív és az érrendszer egészségéhez.
3. Javítja az étvágyat, támogatja az egész­séges emésztést.
4. Hozzájárul a máj egészségéhez és a normál epekiválasztáshoz.
5. Támogatja az idegrendszer egészségét, a lelki egyensúly megőrzését.
6. Elősegíti az allergénekkel szembeni ellenállást.
7. Támogatja a bőr egészségének fenntartását.
8. Hozzájárul a tüdő és a felső légutak egészségének megőrzéséhez.

GLS szállítás :
2025.07.15
Típus:
kapszula
Válasszon mennyiséget!:
60 db
Írjon véleményt! MEGÉRI!:

A vásárlás után járó pontok: 44 Ft
  • Részletek
  • Vélemények
  • Miért regisztráljon?
Részletek

Miért ajánljuk?

         

  • Kimagasló mennyiségű kurkumagyökeret (700 mg) tartalmazó kapszula!
  • Az Európai Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) az Európai Gazdasági Térséghez (EGT) tartozó országokban – köztük az uniós tagállamokban – forgalomba hozott, illetve forgalomba hozni kívánt, emberi vagy állatgyógyászati felhasználásra szánt gyógyszerek kiértékelésével és felügyeletével foglalkozik.

    Az EMA szervezetén belül a Gyógynövény Szakbizottság (HMPC) feladata, hogy a biztonságosságra és a hatásosságra összpontosítva a gyógynövényekről tudományos adatokat gyűjtsön össze és értékeljen, amit gyógynövény monográfiák formájában tesz publikussá. A monográfiák többek között azt is tartalmazzák, hogy az egyes gyógynövényeket milyen formában és adagolás mellett ajánlott forgalomba hozni. A feldolgozási formát és az adagolást a szakbizottság minden esetben úgy ajánlja, hogy az adott gyógynövény alkalmazásával elérhető előny mindig nagyobb legyen, mint a fogyasztás esetleges kockázata.

    TERMÉKEINK NEM GYÓGYSZEREK, hanem kedvező élettani hatással rendelkező, a szervezet egészséges működését támogató étrend-kiegészítők, élelmiszerek! Az EMA HMPC-re való hivatkozás kizárólag azt a célt szolgálja, hogy igazoljuk a fogyasztóink felé, hogy az oldalon részletesen ismertetett kedvező élettani hatás a megadott alkalmazási forma és/vagy adagolás mellett biztonságosan (alacsony kockázat mellett) elérhető az adott gyógynövény fogyasztásával.

    Az EMA HMPC gyógynövény monográfiái között ide kattintva lehet keresni. (Az EMA HMPC egyes - általunk is forgalmazott - gyógynövényekről még nem készített monográfiát.)

    Termékeink adagolásának szakmai megalapozottságáról ide kattintva olvashat többet.

    Jelen tájékoztatást a 2008. évi XLVII. törvény szerinti sérülékeny fogyasztókra tekintettel tettük közzé. Fogyasztóvédelmi megfelelőségünkről ide kattintva olvashat.

    " style="box-sizing: border-box; color: #68a742; cursor: pointer;">Gyógyszerügynökség Gyógynövény Szakbizottsága ajánlásának megfeleltethető formában és adagolással.
  • A kapszulákban lévő szuperfinom gyógynövénypor általános előnyei:
    • nagyobb biológiai hozzáférhetőség és aktivitás (kisebb mennyiség is elegendő),
    • jobb oldhatóság, több vízoldható rost,
    • magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
    • erősebb antioxidáns hatás,
    • elnyújtott felszívódás, kiegyensúlyozott támogatás,
    • teljes hatóanyagspektrum.
  • Adalékanyag- és kivonószermentes, a kapszulák a gyógynövényen kívül mást nem tartalmaznak.
  • Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.
  • A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.

Mikor ajánljuk? 

  • A kurkuma rendszeres fogyasztása az egészséges emberek számára is számos előnnyel jár, hiszen többek között támogatja az ízületek rugalmasságának fenntartását, elősegíti az jó emésztést, hozzájárul a szív és az érrendszer egészségéhez és támogatja a normál epekiválasztást. ⇒ A gyógynövényekkel kapcsolatos egészségre vonatkozó állítások többsége „On-hold” státuszú. Ez azt jelenti, hogy az EU tagállamai ezeket az állításokat, az azokat alátámasztó tudományos bizonyítékokkal együtt az Európai Bizottság rendelkezésére bocsátották, hogy azok bekerüljenek a 1924/2006/EK rendelet 13. cikk szerinti engedélyezett állítások jegyzékébe (432/2012/EU rendelet melléklete). Az állításokat az azok bírálatára felhatalmazott Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) nyilvántartásba vette, de azokat még csak részben értékelte, azokról az Európai Bizottság még nem döntött, ezért nem szerepelnek az engedélyezett állítások jegyzékében, de a 1924/2006/EK rendelet 27. cikk 4. bekezdése alapján a termékek jelölésén továbbra is alkalmazhatók az állítások végleges értékeléséig.

    Az oldalon ismertetett kutatások bemutatásának célja, hogy eleget tegyünk a 1924/2006/EK rendelet 6. cikkéből fakadó kötelezettségünknek és tudományos adatokkal támasszuk alá azt, hogy a termékben lévő élettani hatással rendelkező gyógynövény(ek)nek és egyéb anyagoknak milyen szerepe van a szervezet működésében, illetve hogyan befolyásolják a pszichés állapotot és magatartást, továbbá a fogyást és a testtömegkontrollt, illetve az éhségérzet csökkentését vagy a jóllakottság érzésének növelését.

    Termékeink nem gyógyszerek! A 1169/2011/EU rendelet 7. cikk 3. bekezdésére és a  37/2004. ESzCsM rendelet 6. § 2. bekezdésére tekintettel sem az oldalon ismertetett kutatási eredmények, sem a vásárlói vélemények nem tekinthetők orvosi vagy szakértői értékelésnek, illetve gyártói állításnak vagy utalásnak a termék, illetve a benne található összetevők betegséget megelőző, kezelő vagy gyógyító hatásával kapcsolatban! Amennyiben mégis erre való állítást, utalást feltételez honlapunkon, kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot az info@javallat.hu e-mail címre küldött levélben!

    Jelen tájékoztatást a 2008. évi XLVII. törvény szerinti sérülékeny fogyasztókra tekintettel tettük közzé. Fogyasztóvédelmi megfelelőségünkről ide kattintva olvashat.

    " style="box-sizing: border-box; color: #68a742; cursor: pointer;">Részletes tájékoztató a terméken megjelenő egészséggel kapcsolatos állításokról.
  • A kurkuma abban az esetben is fogyasztható, amennyiben már gyógyszert szed gyulladásos ízületi betegségének (reuma, ízületi kopás) kezelésére. Szintén fogyasztható koleszterinszintet csökkentő, valamint a szív és érrendszert érintő gyógyszerek mellett is, amennyiben gyógynövényt is szeretne fogyasztani Kattintson ide, ha nem egyértelmű az Ön számára, hogy mit jelent egészségesnek vagy betegnek lenni, vagy szívesen megismerné, hogy milyen előnyös élettani hatások várhatók az étrend-kiegészítőként forgalomba hozott gyógynövényektől.

    " style="box-sizing: border-box; color: #68a742; cursor: pointer;">egészségtámogató céllal.

1. Az ízületek egészségét és könnyű hajlítását támogató hatása

 

  • A kurkuma fő hatóanyaga a kurkumin. Számos klinikai vizsgálat eredménye támasztja alá, hogy támogatja az ízületek egészségét és könnyű hajlítását.
    • Az egyik ilyen készítményt Olaszországban vizsgálták és 2-3 hónap után kutatók megállapították, hogy támogatja az ízületek könnyű hajlítását. A vizsgálatban résztvevők a kezelés végére csökkenthették a korábban felírt nem szteroid fájdalomcsillapítók napi adagját (Belcaro 1. és 2.).
    • Egy másik indiai vizsgálatban a hat héten keresztül szedett kurkuma szintén placebóval (hatóanyag nélküli készítménnyel) összehasonlítva segítette az ízületek funkcionalis működését (Madhu).
    • Egy Japánban végzett klinikai kutatás megerősítette, hogy a kurkuma eredményes kiegészítője lehet a térdfájdalomra szedett fájdalomcsillapítóknak (Nakagawa).
    • A kurkuma ízületek egészségére gyakorolt kedvező élettani hatását iráni, belga és thaiföldi kutatások is alátámasztották (Hashemzedeh, Henrotin, Kuptniratsaikul, Amalraj, Javadi).

2. A szív és érrendszer egészségét támogató hatása

 

  • A magas koleszterinszint lassan, évek alatt károsítja érrendszerünket: sokáig nem okoz panaszokat, ám már fiatal felnőttkorban is visszafordíthatatlan károsodásokat idézhet elő az arra hajlamos emberek érfalán. A magas koleszterinszint hosszú távon növeli az érszűkület, a szívkoszorúér-betegség, az infarktus és a stroke kockázatát. Ezért érdemes rendszeresen olyan ételeket, gyógynövényeket fogyasztani, amelyek támogatják a normál koleszterinszint fenntartását.
  • Egy iráni vizsgálatban a naponta háromszor 1 g kurkumapor 12 hétig tartó fogyasztása (étkezéssel együtt) hozzájárult a résztvevők triglicerid-, összkoleszterin- és LDL-koleszterinszintjének egészséges szintjéhez. Emellett csökkent a résztvevők testtömeg-indexe (BMI), valamint a hasuk körfogata, továbbá emelkedett a vérükben a "jó" koleszterin (HDL) szintje is (Ghaffari).
  • A kurkumával kapcsolatban emellett legalább 20 olyan klinikai vizsgálatot végeztek, amelyben a vérzsír- és koleszterinszintre gyakorolt hatását vizsgálták. Ezeket a vizsgálatokat többször, több módon is összevetették egymással, hogy az összesített adatokból juthassanak a kutatók biztos megállapításra. Az összegző tanulmányok alapján a kurkuma jelentősen hozzájárul az egészséges vérzsírszint fenntartásához, emellett növeli a "jó koleszterinnek" is nevezett HDL-koleszterin szintjét. A kutatások alapján a kurkuma hozzájárulása a normál vérzsír- és koleszterinszint fenntartásához annál nagyobb, minél tovább használja valaki a kurkumát erre a célra (Qin, Simental-Mendía).
  • A magas koleszterin- és vérzsírszint jellemzően nem önmagában, hanem más tünetekkel együtt (elhízás, magas vércukorszint, magas vérnyomás) jelentkezik. Ezeket a tüneteket együttesen metabolikus szindrómának nevezzük, amely az anyagcsere kóros megváltozását jelenti. 
    • Egy thaiföldi kutatásban azt vizsgálták, hogy mi történik azokkal a megemelkedett vércukorszinttel rendelkező (prediabéteszes) emberekkel, akik kurkumakészítményt fogyasztanak. A vizsgált személyeket, összesen 240 főt, két csoportba osztották, egyik felük kurkumakészítményt kapott, a másik felük pedig hatóanyag nélküli készítményt (placebót). A kilenc hónapos vizsgálat végén a vérvizsgálati eredményekből kiderült, hogy a kurkumát kapó személyek valamennyi vizsgált eredménye kedvezőbben alakult. A hasnyálmirigyük béta sejtjei (amelyek az inzulint termelik) szintén jobb állapotban voltak a vizsgálat végén (Chuengsamarn).
    • A kurkuma vércukorszintre és ezáltal a szív és érrendszer egészségére gyakorolt hatása nem csupán rövidtávú, hanem a HbA1c szintjét is segít normál szinten tartani. (A HbA1c egy olyan, vércukorszintet jellemző paraméter, amellyel a vérvétel előtti 6-10 hét vércukor értékének az átlaga határozható meg) (Honda, Patel).
    • A kurkuma elhízásra gyakorolt hatását is több (legalább 11) vizsgálatban kutatták. Ezekről szintén készült egy összegző tanulmány, amelyben a kutatók megállapították, hogy a kurkuma legalább 8 hétig történő fogyasztása elhízott embereknél segít a testsúly csökkentésében (Mousavi). A normál testsúly fenntartása hozzájárul a szív és érrendszer egészségének megőrzéséhez.

3. Emésztésjavító, étkezés után jó közérzetet támogató hatása

   
 

  • A kurkumát évezredek óta használják fűszerként az étvágy és az emésztés javítására. A tapasztalati megfigyeléseket a következő tudományos vizsgálatok is alátámasztják:
    • Egy thaiföldi kutatásban eredményesen használták az emésztés egészségének támogatására. A vizsgálatban résztvevők hét napon keresztül, naponta négy alkalommal fogyasztottak 500 mg kurkumát (Thamlikitkul).
    • Egy másik, olaszországi kutatásban a kurkuma hatását édesköménnyel együtt vizsgálták. Ebben 121 személy vett részt, akik egy hónapig kaptak ilyen kurkumakészítményt vagy placebót. A vizsgálat egy hónapig tartott és igazolta a készítmény kedvező élettani hatását (Portincasa).
    • A kurkuma az emésztőrendszeren belül a vastagbélre is kedvező hatást gyakorolt egy izraeli kutatásban. A vizsgálatban résztvevők szubjektív értékelését endoszkópos vizsgálattal is alátámasztották a kutatók (Lang).
    • A kurkuma hatóanyagai képesek modulálni a bélflórát, elősegítve a jótékony baktériumok, például a Lactobacillus és Bifidobacterium növekedését, miközben csökkenti a káros baktériumokat, például az Escherichia coli-t.(Kacena)
    • Az egyik legátfogóbb vizsgálatban, amely a kurkumin és a bél mikrobiom kölcsönhatását elemzi, a kutatók kimutatták, hogy a kurkumin jelentősen javítja a bélflóra egészségét azáltal, hogy növeli a jótékony baktériumok számát, miközben csökkenti a gyulladásokat serkentő és patogén baktériumok jelenlétét (Balaji)
    • Emberi és állatkísérletekben a kurkuma, illetve izolált összetevői fokozták a bélmozgást (Shimouchi, Kumar). Állatkísérletekben a kurkumin javította az emésztőenzimek aktivitását, illetve segítette a gyomor-bélrendszer természetes regenerációs folyamatait és növelte a bélfal nyálkahártyájának vastagságát (Sivalingam, Mahattanadul).

4. A máj egészséges működését és az egészséges epeürülést támogató hatása

    

  • A kurkumát hagyományosan a máj egészségének támogatására használják. Számos kutatás igazolta, hogy a kurkuma adagolása csökkentette a mesterségesen indukált májkárosodást (Park, Soni, Reyes-Gordillo, Vizzutti, El Agamy).
  • A kurkuma (kurkumin) rendszeres fogyasztása segít a májban csökkenteni a zsírlerakódást, ezzel támogatva annak egészséges működését (Rahmani, Panahi, Goodarzi).
  • A kurkuma fokozza az epekiválasztást és összehúzódásra készteti az epehólyagot. A fokozott epetermelés hatására javul a zsíros ételek emésztése. A kísérletek szerint a kurkuma már kis mennyiségben is kifejti ezt a kedvező élettani hatást (Rasyd).

5. Az idegrendszer egészségét és a lelki egyensúly megőrzését támogató hatása

 

  • A kurkuma korral összefüggő szellemi hanyatlásra gyakorolt hatását három klinikai kutatásban is vizsgálták. Az eredmények azt mutatták, hogy a kurkumin segít a szellemi képességek megőrzésében idős korban. Az egyik ilyen kutatásban 18 hónap után jobb volt a hosszú távú memóriája és figyelme azoknak a középkorú vagy idősebb résztvevőknek, akik demenciában még nem szenvedtek, de esetleg már enyhe csökkenést tapasztaltak szellemi képességeikben (Small, Zhu).
  • Több klinikai vizsgálat együttes értékelése alapján a kurkumin hangulatjavító hatásúnak bizonyult (Al-Karawi, Yu JJ.).
  • A Biológiai Pszichiátriai Társaságok Világszövetsége (WFSBP) a kurkumát napi 500-1000 mg-os adagolás mellett ajánlja hangulatjavításra (Sarris).

6. Allergénekkel szembeni ellenállás támogatása

 

  • A kurkuma jó kiegészítője lehet a szénanátha tüneteire alkalmazott gyógyszeres terápiának. Ezt egy kínai kutatás is alátámasztja, amelyben a placebóval szemben a kurkumin kedvező élettani hatásúnak bizonyult. Emellett számos szénanáthára jellemző, vérből kimutatható gyulladásserkentő anyag képződését is gátolta (Wu).

7. A bőr egészségének fenntartását támogató hatása

 

  • Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy a kurkuma felhasználható a bőr egészségének támogatására. Egy 18 vizsgálatot összefoglaló tanulmány alapján a kurkuma és a benne található kurkumin az arc öregedését is segített lassítani. A tanulmányok közül kilencben szájon át fogyasztották a kurkumát, hétben pedig bőrön alkalmazták, míg egyben egyszerre mindkettő módon használták (Vaughn).

 

8. A tüdő és felső légutak egészségét támogató hatása

 

  • A kurkuma számos összetevője képes semlegesíteni a szervezetben keletkező szabadgyököket (Araujo, Antony). A kurkumin bizonyítottan növeli a glutation, a szuperoxid-diszmutáz és más antioxidáns enzimek szintjét a szervezetben. A kurkuma rendszeres fogyasztása növeli a vérplazmában lévő E-vitamin mennyiségét (Baum).
  • A kurkuma és kivonatai alsó és felső légutakra gyakorolt kedvező élettani hatását különböző légúti betegségek kísérleti állatmodelljeiben mutatták ki antioxidáns, immunmoduláló és gyulladásgátló mechanizmusokon keresztül (Ak-Karawi).

Miért jobb a teljes értékű kurkumapor, mint a kurkumin és egyéb kurkumakivonatok?

  • Bár a kurkuma elsősorban az emésztésünket befolyásolja kedvezően - egyrészt az emésztőenzimek termelődésének serkentésével, valamint az epekiválasztás fokozásával és a kedvező bélflóra kialakításával - ezen kívül számos kedvező egészségügyi hatása van.

  • A kurkuma egyik fő hatóanyaga a kurkumin. Emellett más hasonló szerkezetű anyagokat, úgynevezett kurkuminoidokat is tartalmaz. Jelentős mennyiségű illóolaj is található a gyökérben, amely számos élettanilag kedvező hatású összetevőt tartalmaz. Összességében a kurkumából eddig több mint 300 biológiailag aktív összetevőt mutattak ki.
  • Azok a kutatások, amelyek a kurkuma és a kurkumin hatását egyszerre vizsgálták, kivétel nélkül arra a következtetésre jutottak, hogy a kurkuma a maga teljességében előnyösebb élettani hatású, mint a belőle kivont kurkumin. A Texasi Orvosi Egyetem Anderson Rákközpontjának kutatói például kimutatták, hogy a kurkuma fogyasztása sokkal jobban akadályozza a vastagbél kóros sejtjeinek növekedését, mint a belőle kivont kurkumin (Kim). A kutatást azért indították el, mert azokban az országokban, ahol jelentős mennyiségű kurkumát fogyasztanak az emberek, sokkal kisebb arányban alakul ki vastagbéldaganat.
  • Ugyanebben a kutatásban más daganatos sejttenyészeteken is vizsgálták a kurkuma és a kurkumin hatását. Az eredmény minden esetben ugyanaz volt, a kurkuma kedvezőbb élettani hatású volt, mint a belőle kivont kurkumin. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a kurkuma daganatos betegségek gyógyítására vagy megelőzésére alkalmas, hanem azt, hogy a kedvező élettani hatása nem vezethető vissza mindössze egyetlen benne található anyagra.
  • Egy másik kutatásban azt vizsgálták, hogy mennyire lesz hatásos egy olyan kurkumakivonat, amelyből a fő hatóanyagának tekintett kurkumint teljesen eltávolították. Az eredmény magáért beszél: a kivonat legalább olyan hatásos volt az elváltozások gátlásában és a gyulladáscsökkentésben, mint a kurkumint is tartalmazó kivonat (Aggarwal). Az eredmények annak tükrében egyáltalán nem meglepők, hogy a kurkuma számos összetevőjének gyulladáscsökkentő hatását külön-külön is igazolták már a kutatások.
  • A kurkumát azért is érdemes a maga teljességében (és nem kivonatként) egészségügyi célokra használni, mivel a fő hatóanyagának tekintett kurkumint gyakran szintetikus úton állítják elő (Zetterström).
  • A kurkumin nagyon rosszul szívódik fel a bélrendszerből. Bár sok gyártó azt hirdeti, hogy a kurkuminnak fel kell szívódnia ahhoz a véráramba, hogy kifejtse hatását, ezt az állítást eddig semmilyen meggyőző tudományos vizsgálat nem támasztotta alá. Azt viszont tudjuk, hogy a kurkumát az elmúlt évezredekben anélkül is eredményesen használta az emberiség, hogy túl sok kurkumin szívódott volna fel belőle a véráramba. 
  • A kurkuma sok más gyógynövényhez hasonlóan elsősorban a bélrendszerben fejti ki előnyös élettani hatásait: az epekiválasztás fokozásával javítja az emésztést és hozzájárul a normál koleszterinszint fenntartásához, a mikrobák fejlődését szabályzó hatása miatt kedvező bélflórát alakít ki, amely természetes regenerációt serkentő és antioxidáns anyagaival együtt segíti a bélben és ezen keresztül a szervezet többi részében lévő normál életfolyamatokat, akár közvetlenül az ízületekre is hatva. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy bár laboratóriumi környezetben számos esetben gátolta a kóros folyamatokat, klinikai vizsgálatokban csak a vastagbél elváltozásainál volt hatása, tehát ott, ahol nem volt szükség a kurkumin felszívódására (Sharma). 

Csökkentheti a vércukorszintet, fokozhatja a diabétesz gyógyszerek hatását.

  • Klinikai vizsgálatok metaanalízise alapján a kurkuma egyik hatóanyaga, a kurkumin csökkenti a vércukorszintet, a hemoglobin A1c-szintet és interakcióba léphet a vércukorszint-csökkentő glibenklamiddal (Neerati, Pivari, Shafabakhsh, Altobelli).

Epeúti betegségek esetén fogyasztása orvosi konzultációt igényel!

  • Keserűanyag- és illóolajtartalma miatt fokozza az emésztőnedvek, azon belül is főleg az epefolyadék elválasztását, amely epekövesség, epeúti szűkület esetén görcsöket idézet elő a fogyasztóknál. Emiatt ezen betegségek fennállása esetén óvatosságra intjük a fogyasztókat és javasoljuk az orvosi konzultációt (Wang).

4 hét folyamatos alkalmazást követően tartson 1 hét szünetet!

  • A megadott adagolás mellett 4 hétig folyamatosan fogyasztható. Számos kutatásban ennél jóval hosszabb időtartamban is fogyasztottak kurkuma készítményeket, illetve a hosszú távú tapasztalatok alapján fűszerként fogyasztva alkalmazása tartósan is biztonságos. Ugyanakkor a változatos, kiegyensúlyozott étrend csak úgy biztosítható, ha az egészségtámogatásra alkalmazott gyógynövényeket is rendszeresen váltogatjuk (van Galen).

Terhesség és szoptatás esetén, valamint 6 és 12 éves kor között legfeljebb napi 1 kapszula fogyasztása javasolt.

  • A naponta 700 mg kurkumapor (egy kapszula) fogyasztása megfeleltethető a fűszerként való alkalmazásnak, de az ezt meghaladó dózisok fogyasztását nem ajánljuk terhesség és szoptatás alatt, illetve gyermekeknek, mivel a nagyobb mennyiségek biztonságos alkalmazását nem támasztják alá tudományos adatok (van Galen).

A felsorolt lehetséges mellékhatásokon, kölcsönhatásokon és ellenjavallatokon kívül a tudomány mai állása szerint nem ismert más számottevő kockázat a kurkumagyökér fogyasztásával kapcsolatban a megadott adagolás mellett.

Étrend-kiegészítők kötelező figyelmeztetései

  • Fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
  • A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
  • Kisgyermekek elől elzárva tartandó!

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által notifikált termék. Notifikációs szám: 32170/2023

Adagolás, fogyasztás, összetevők

  • ADAGOLÁS:  
    • Naponta 2-3 alkalommal 1 kapszula. (Az adagolás megfeleltethető az EU Gyógynövény Szakbizottsága ajánlásának.)
  • FOGYASZTÁS:
    • Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
    • Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl 50-60 °C-os vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
    • Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma elkeverhető akár hideg vízben is, vagy bármilyen más folyadékban (pl. méz, üdítő, turmix, shake, joghurt, olaj stb.)
  • ÖSSZETEVŐK:  
    • Kapszulánként 700 mg kurkuma gyökér (Curcumae longae rhizoma) NaturMill® szuperfinom gyógynövénypor, kapszulahéj: zselatin.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Véleményt írok!
Miért regisztráljon?

Hasonló termékek
Oldaltérkép
  • Nyitóoldal
  • Termékek
  • A boltunkról
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
  • Hüségpont szabályzat
Zox Trade Kft
  • 9700 Szombathely, Szent Márton u. 13.
  • +36203346464
  • admin@bioboltszombathely.hu
VÁSÁRLÓI FIÓK
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
bioboltszombathely.hu
argep.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu
cib
simplepay_hu_v2
borgun_hu
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • Újdonságok
  • Akciók
  • Csomagban olcsóbb
  • Termékek A-Z-ig
  • CBD termékek
  • Gyógygombák
  • Vitaminok
  • Gyermekeknek
  • Nőknek
  • Férfiaknak
  • Probiotikumok
  • Kollagén
  • Gyártó
  • Javallat
  • Hűségpont szabályzat
  • A boltunkról
  • Hívjon minket - ez a leggyorsabb!
  • Szállítás
  • Fizetés
  • Vélemény
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.