Kérdése van? Több darabot vásárolna, de nincsen raktáron? Hívjon minket! +36203346464
Kérdése van? +36203346464
A papayában található enzimek hozzájárulhatnak az emésztőrendszer normál működéséhez, a gyomor védelméhez, a puffadás megelőzéséhez,és segítheti a normál anyagcserét.
Tűzoltás az égő gyomornak!
Sokaknak jelent égető problémát a gyomorsav túltengése vagy éppen a gyomorsav hiánya, a különböző gyomorpanaszok, a felfúvódások, a reflux és a belek gyulladásai. Amikor a papayát fermentálják olyan bioaktív vegyületek keletkeznek, melyek támogatják a gyomor-bélrendszer egyensúlyát és az egészséges gyomorkörnyezet kialakulását.
Fermentálással egy élelmiszer barátságos, élő mikroorganizmusok tevékenységének hatására, valódi szuperélelmiszerré (SUPERFOOD) változik. Így készül fermentált papaya koncentrátum is.
A probiotikus élesztő felszívja a tápanyagokat, és a sejtjeiben bontja le őket könnyen emészthető elemekre. A mikrobák képesek lebontani az élelmi rostanyagokat is, így lazítva még tovább az élelmiszer-mátrixot, miközben új tápanyagok is keletkeznek.
A papaya erjesztésével új vegyületek is keletkeznek, melyek hozzájárulnak a gyomor, a bélrendszer, az immunrendszer és a sejtek egészségéhez, továbbá részt vesznek az anti-aging terápiákban.
Az erjesztett papaya fenolsavak (kínasav, sikimisav és 2,5-dihidroxibenzoésav) és antioxidánsok forrása, gyulladáscsökkentő vegyületekkel és enzimekkel (aminosav felszabadító és emésztést elősegítő fehérjebontó papain, antibiotikus tulajdonságú lizozim és zsírbontó lipáz).
A papaya fermentum gazdag élősködőellenes, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, immunstimuláló és antioxidáns tulajdonságú összetevőkben. Nyugtató és gyulladáscsökkentő az egész emésztőrendszerre, kordában tartja a patogén mikroorganizmusok mennyiségét, mint az E. Coli és a Candida gomba.
Táplálja a bél-gyomorrendszer hasznos baktériumait, szabályozza a gyomorsav mennyiségét, védi a gyomor és a bél nyálkahártya felszínét. Enyhíti a felfúvódásos és puffadásos panaszokat, továbbá lehetővé teszi a tökéletes emésztést, olyan szélsőséges emésztési panaszoknál, mint a székrekedés vagy a hasmenés.
A fermentáció semlegesíti a tápanyagok felszívódását nehezítő, ártalmas és allergén antitápanyagokat, és a probiotikumok növekedéséhez, illetve színesítéséhez megfelelő környezetet biztosít a bélmikrobiomban, melyek a szervezet immunfunkcióit is javítják.
A fermentált papaya előnyei: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8870802/
A gyomorsav természetes kiválasztása elengedhetetlen a gyomorban lévő patogén baktériumok elpusztításához.
A gyomorsav alacsonyabb szintje és a protonpumpa-gátlók tartós alkalmazása a gyomor és a gyomor-bélrendszer más részeinek káros baktériumok általi benépesüléséhez vezethet.
A közhiedelemmel ellentétben a túl kevés gyomorsav is kiválthat savas refluxot. Ez azért van, mert a protonpumpa-gátlók valójában hozzájárulhatnak a diszbiózishoz, ami a gyomor motilitásának károsodásához vezethetnek, és végül pedig savas refluxot válthatnak ki.
Itt egy gyors, egyszerű otthon elvégezhető teszt, mely megbízható eredményt hoz és mindössze egy csepp vér kell hozzá.
Ha Helicobacter Pylori baktérium található a gyomor nyálkahártyán, az immunrendszered egy antitestet termel ellene. Ezek az antitestek felismerik a vérkeringésben lévő kórokozókat, és rájuk tapadnak. A Helicobacter Pylori gyorsteszt ezeket az antitesteket ismeri fel, és ezáltal tudja kimutatni a baktérium jelenlétét.
Összetevők: fermentált papaya (Carica papaya L.) gyümölcslé, papaya (Carica papaya L.) gyümölcspép, gyümölcscukor, noni (Morinda citrifolia L.) gyümölcslé, tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), aroma.
Napi adag: 30 ml Adagok száma a termékben: 16
Átlagos tápérték
30 ml-ben (3 evőkanálban)
100 ml-ben
Energia
51 kJ/12 kcal
170 kJ/40 kcal (RI%*:2%)
Zsír
amelyből telített zsírsavak
0 g
0 g (RI%*:0%)
Szénhidrát
amelyből cukrok
3 g
2,6 g
10 g (RI%*:3,84%)
8,7 g (RI%*:9,67%)
Fehérje
< 0,5 g
< 0,5 g (RI%*:0,2%)
Só
0,02 g
0,06 g (RI%*:1%)
Hatóanyagok a napi adagban
Fermentált papaya gyümölcslé
25,5 ml
Papaya gyümölcspép
2,4 ml
Noni gyümölcslé
0,3 ml
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal).
Felhasználási javaslat: Napi 30 ml (3 evőkanálnak megfelelő mennyiség), két részletben, lehetőleg étkezések előtt, önmagában vagy kb. 2 dl vízzel elfogyasztva. Használat előtt felrázandó.
Minimumkúra-maximumkúra: Mindig a probléma foka és életmód a meghatározó. Minimum 50 nap (3 palack), maximum 160 nap (10 palack).Kiszerelés: 500 ml /16 napi adag
A termék gyártója a termékbiztonság és az egyenletes termékminőség érdekében a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 9001:2015 szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.
OGYÉI ny.sz: 29634/2022