Tűzoltás az égő gyomornak!
Fermentált papaya koncentrátum
Sokaknak jelent égető problémát a gyomorsav túltengése vagy éppen a gyomorsav hiánya, a különböző gyomorpanaszok, a felfúvódások, a reflux és a belek gyulladásai. Amikor a papayát fermentálják olyan bioaktív vegyületek keletkeznek, melyek támogatják a gyomor-bélrendszer egyensúlyát és az egészséges gyomorkörnyezet kialakulását.
![Fermentált Papaya - gyomorpanaszok, reflux és gyomorégés Tűzoltás az égő gyomornak - Fermentált papaya koncentrátum](https://anatur.hu/uploads/editors/termek-leirasok/Papaya/2-gyomor-sav-reflux-mikrobiom-fermentalt-papaya-flakon.jpg)
7 ok, amikor ajánlott a fermentált papaya
- Túl sok vagy túl kevés gyomorsav (kiegyensúlyozza a gyomorsav termelést)
- Reflux (túl kevés gyomorsav is kiválthat savas refluxot)
- Bélmikrobiom egyensúly (probiotikumok növekedéséhez és színesítéséhez megfelelő környezetet biztosít a bélmikrobiomban)
- Gyomorhurut, Gyomorégés, Gyomortáji felfúvódás, puffadás (kompenzálja az emésztőenzimek és emésztőnedvek termelődését)
- Gyomorgyulladás, gyomorfekély, bélgyulladások, IBS, Crohn (a fermentáció egyedi bioaktív fitokemikáliákat, antioxidánsokat és gyulladáscsökkentő vegyületeket eredményez)
- Helicobacter pylori (a fermentáció fertőtlenítő, gombaellenes és antibakteriális vegyületeket eredményez)
- Utazási betegségek (segít gátolni a kórokozók bélnyálkahártyán való megtapadását, és alapanyagot szolgáltat a bélmikrobiom egyensúlyához, pl. papain enzimmel)
![Fermentált Papaya - kiegyensúlyozza a gyomorsav termelést 7 ok, amikor ajánlott a fermentált papaya](https://anatur.hu/uploads/editors/termek-leirasok/Papaya/3-gyomor-sav-reflux-mikrobiom-fermentalt-papaya-kupak.jpg)
Fermentálással superfood
Fermentálással egy élelmiszer barátságos, élő mikroorganizmusok tevékenységének hatására, valódi szuperélelmiszerré (SUPERFOOD) változik. Így készül fermentált papaya koncentrátum is.
A papaya fermentálása Saccharomyces Boulardii probiotikus élesztőgombával történik
A probiotikus élesztő felszívja a tápanyagokat, és a sejtjeiben bontja le őket könnyen emészthető elemekre. A mikrobák képesek lebontani az élelmi rostanyagokat is, így lazítva még tovább az élelmiszer-mátrixot, miközben új tápanyagok is keletkeznek.
Új terápiás vegyületek a papaya fermentálással
A papaya erjesztésével új vegyületek is keletkeznek, melyek hozzájárulnak a gyomor, a bélrendszer, az immunrendszer és a sejtek egészségéhez, továbbá részt vesznek az anti-aging terápiákban.
Az erjesztett papaya fenolsavak (kínasav, sikimisav és 2,5-dihidroxibenzoésav) és antioxidánsok forrása, gyulladáscsökkentő vegyületekkel és enzimekkel (aminosav felszabadító és emésztést elősegítő fehérjebontó papain, antibiotikus tulajdonságú lizozim és zsírbontó lipáz).
- A folyamat végén a koncentrátumhoz immuntámogató antioxidáns nonit is adnak.
![A papaya fermentálás terápiás vegyületeket nyújt az emésztéshez Fermentálással superfood, Papaya fermentálás](https://anatur.hu/uploads/editors/termek-leirasok/Papaya/4-gyomor-sav-reflux-mikrobiom-fermentalt-papaya-noni-has.jpg)
Fermentált papaya
Élősködőellenes ital
A papaya fermentum gazdag élősködőellenes, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, immunstimuláló és antioxidáns tulajdonságú összetevőkben. Nyugtató és gyulladáscsökkentő az egész emésztőrendszerre, kordában tartja a patogén mikroorganizmusok mennyiségét, mint az E. Coli és a Candida gomba.
Táplálja a bél-gyomorrendszer hasznos baktériumait, szabályozza a gyomorsav mennyiségét, védi a gyomor és a bél nyálkahártya felszínét. Enyhíti a felfúvódásos és puffadásos panaszokat, továbbá lehetővé teszi a tökéletes emésztést, olyan szélsőséges emésztési panaszoknál, mint a székrekedés vagy a hasmenés.
![A fermentált papaya élősködőellenes és gyulladáscsökkentő Fermentált papaya, élősködőellenes ital](https://anatur.hu/uploads/editors/termek-leirasok/Papaya/5-gyomor-sav-reflux-mikrobiom-fermentalt-papaya-kez.jpg)
A fermentált papaya egyéb élettani tulajdonságai
A fermentáció semlegesíti a tápanyagok felszívódását nehezítő, ártalmas és allergén antitápanyagokat, és a probiotikumok növekedéséhez, illetve színesítéséhez megfelelő környezetet biztosít a bélmikrobiomban, melyek a szervezet immunfunkcióit is javítják.
- A fermentált papaya immunstimuláló és antioxidáns tulajdonságait a 80-as évek végén a híres francia immunológus, Luc Montaigner bizonyította.
- Napjainkra a fermentált papaya az anti-aging medicina által az egyik leggyakrabban használt táplálékkiegészítővé vált az oxidatív stresszre gyakorolt potenciális sejtvédő tulajdonságának köszönhetően.
Túl sok vagy túl kevés gyomorsav és a reflux
A gyomorsav természetes kiválasztása elengedhetetlen a gyomorban lévő patogén baktériumok elpusztításához.
A gyomorsav alacsonyabb szintje és a protonpumpa-gátlók tartós alkalmazása a gyomor és a gyomor-bélrendszer más részeinek káros baktériumok általi benépesüléséhez vezethet.
A közhiedelemmel ellentétben a túl kevés gyomorsav is kiválthat savas refluxot. Ez azért van, mert a protonpumpa-gátlók valójában hozzájárulhatnak a diszbiózishoz, ami a gyomor motilitásának károsodásához vezethetnek, és végül pedig savas refluxot válthatnak ki. ![Túl sok vagy túl kevés gyomorsav esetén is fermentált papaya Túl sok vagy túl kevés gyomorsav és a reflux](https://anatur.hu/uploads/editors/termek-leirasok/Papaya/7-gyomor-sav-reflux-mikrobiom-fermentalt-papaya-kezben.jpg)
Helicobaacter fertőzésre gyanakszol? Teszteld!
Itt egy gyors, egyszerű otthon elvégezhető teszt, mely megbízható eredményt hoz és mindössze egy csepp vér kell hozzá.
Ha Helicobacter Pylori baktérium található a gyomor nyálkahártyán, az immunrendszered egy antitestet termel ellene. Ezek az antitestek felismerik a vérkeringésben lévő kórokozókat, és rájuk tapadnak. A Helicobacter Pylori gyorsteszt ezeket az antitesteket ismeri fel, és ezáltal tudja kimutatni a baktérium jelenlétét.
- GLUTÉNMENTES ÉS VEGÁN ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ
- NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TELÍTETT ZSÍRTÓL MENTES
Összetevők: fermentált papaya (Carica papaya L.) gyümölcslé, papaya (Carica papaya L.) gyümölcspép, gyümölcscukor, noni (Morinda citrifolia L.) gyümölcslé, tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), aroma.
Napi adag: 30 ml Adagok száma a termékben: 16
Átlagos tápérték
|
30 ml-ben (3 evőkanálban)
|
100 ml-ben
|
Energia
|
51 kJ/12 kcal
|
170 kJ/40 kcal (RI%*:2%)
|
Zsír
amelyből telített zsírsavak
|
0 g
0 g
|
0 g (RI%*:0%)
0 g (RI%*:0%)
|
Szénhidrát
amelyből cukrok
|
3 g
2,6 g
|
10 g (RI%*:3,84%)
8,7 g (RI%*:9,67%)
|
Fehérje
|
< 0,5 g
|
< 0,5 g (RI%*:0,2%)
|
Só
|
0,02 g
|
0,06 g (RI%*:1%)
|
Hatóanyagok a napi adagban
|
30 ml-ben (3 evőkanálban)
|
Fermentált papaya gyümölcslé
|
25,5 ml
|
Papaya gyümölcspép
|
2,4 ml
|
Noni gyümölcslé
|
0,3 ml
|
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal).
Felhasználási javaslat: Napi 30 ml (3 evőkanálnak megfelelő mennyiség), két részletben, lehetőleg étkezések előtt, önmagában vagy kb. 2 dl vízzel elfogyasztva. Használat előtt felrázandó.
Minimumkúra-maximumkúra: Mindig a probléma foka és életmód a meghatározó. Minimum 50 nap (3 palack), maximum 160 nap (10 palack).
Kiszerelés: 500 ml /16 napi adag
A termék gyártója a termékbiztonság és az egyenletes termékminőség érdekében a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 9001:2015 szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.
A készítmény természetes voltából eredően üledékképződés előfordulhat, ez azonban nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát. A készítmény színe, íze, állaga termékenként változhat. A termék tulajdonságainak jobb megőrzése érdekében opálos pet palackot használnak.
- 3 éves kortól napi fél adag ajánlott
- A termék alkalmazható vérhígító mellett
- A termék alkalmazható cukorbetegség esetén, ha a napi adag (30 ml) szénhidráttartalmát beépítésre kerül a diétába, ez 4,4 grammot jelent
- A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában
OGYÉI ny.sz: 29634/2022