Leírás
A Chlorella (Chlorella vulgaris) egy egysejtű kis alga, mely a friss vízben tenyészik, valamint a sötét, zöld levelű zöldségekben is megtalálható. A Chlorellát teljes értékű táplálékként tartják számon, mely gazdag fehérjében, karotinoidokban, enzimekben (pepsin) és klorofillban.
A Chlorella tartalmazza az összes növény közül a legtöbb klorofillt. Japánban és Thaiföldön termesztik elsősorban.
A Chlorella a vitaminok gazdag tárháza: magas arányban tartalmazza a B-csoporthoz tartozó vitaminokat, C és E vitaminokat, biológiailag kötött ásványi anyagokat: foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot (ezek koncentrációja nagyobb, mint a többi szárazföldi növénynél) és nyomelemeket: vasat, mangánt, cinket, rezet, kobaltot (aminosav kelát-kötés).
Chlorella alga – egy értékes élelmiszer
A chlorella alga kivételesen széles választékát nyújtja a vitaminoknak, ásványi anyagoknak, egyéb tápanyagoknak és az aminosavaknak.
A Chlorella alga jótékony hatásai:
Segít a vitalitást és az energia-szint fokozásában
Hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéshez.
Kiváló tápanyagforrás
Segíti az anyagcserét
Antioxidáns élelmiszer
Támogatja a máj egészségét
Az alapvető tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok természetes forrása
Segíti a természetes méregtelenítő folyamatotokat a szervezetben / elősegíti a test méregtelenítését
Támogatja az epehólyag, a máj és a vesék működését (olyan szervek, amelyek testméregtelenítő funkciót látnak el)
Ma az algákat a világ legnagyobb élelmiszer-tartalékaként tartják számon.
Az alga az élet forrásának, a tengernek az ajándéka a XXI. század embere számára. Olyan aminosavak, proteinek és vitaminok esszenciája, amelyek kitűnően kiegészítik az egyoldalúan táplálkozó emberek étrendjét Az algák között is kiemelkedő a Chlorella alga és a Spirulina, a smaragdzöld, illetve a kékeszöld alga. Mindkettő tökéletes összetételű tápanyag. Szárazanyag-tartalmuknak 40-60%-a kis molekulájú, így igen könnyen emészthető. Teljes értékű fehérjék, ezért vegetáriánusok aminosavak pótlására jól beilleszthetik őket étrendjükbe. Ez az alga (Chlorella vulgaris) tartalmazza az összes növény közül a legtöbb klorofillt. Japánban és Thaiföldön termesztik elsősorban. Ezen kívül vitaminok és ásványi anyagok széles választékét nyújtja.
Mi található meg a Chlorella algában?
Az élelmiszerekre vonatkozó vizsgálatok mai szintjén is ki tudunk mutatni számtalan összetevőt, ami ebben a mikroalgában megtalálható. A legfontosabbak:
Kitűnő minőségű protein (fehérje) ami sokkal koncentráltabb és emészthetőbb, mint bármelyik állati eredetű fehérje. A Chlorella 58%-a protein!
Az összes ismert B-vitamin, beleértve a B-12 vitamint is, ami pedig szinte egy növényben sem található meg.
C-vitamin; E-vitamin; Ásványi anyagok: kalcium, magnézium, cink, kálium és társaik…
Nyomelemek; Omega-3 zsírsavak; és gamma-linolsav (GLA)
Béta-karotin: az A-vitamin elővitaminja, amiből az emberi szervezet éppen a szükséges mennyiségben állít elő magának A-vitamint
Klorofillt
Tehát a Chlorella alga a vitaminok gazdag tárháza: tartalmazza a B-csoporthoz tartozó vitaminokat, E-vitamint, kiváló ásványi anyagokat: foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot (ezek koncentrációja nagyobb, mint a többi szárazföldi növénynél) és nyomelemeket: vasat, mangánt, cinket, rezet, kobaltot (aminosav kelát-kötés).