![Probiotikum és prebiotikum a bélmikrobiom egyensúlyához FLÓRABIOTIKUM a bélmikrobiom egyensúlyért](https://anatur.hu/uploads/editors/termek-leirasok/Flórabiotikum/1-florabiotikum-pro-pre-biotikum-mikrobiom-egyensuly-lanyok.jpg)
Bélmikrobiom egyensúly
Egyensúlyban lévő bélmikrobiomunk 85%-ban hasznos bélbaktériumoknak, 15%-ban patogén mikroorganizmusoknak ad otthont. Ez az ökoszosztéma teljes egészségünk alapja, hatással van szervrendszereink, szerveink és sejtjeink működésére. A bélmikrobiom kommunikál az agyunkkal, immunrendszerünkkel, idegrendszerünkkel, sejtjeinkben található mitokondriumokkal. Befolyásolja hormonháztartásunk egyensúlyát, az alvás-ébrenlét ciklus egészségét és az anyagcserét, méghozzá számos útvonalon keresztül.
Bélbaktériumaink irányítanak
Ma már tudjuk, hogy mentális egészégünk, gondolkodásuk és viselkedésünk, védelmi vonalunk, de még testsúlyunk is a bélmikrobiom ökoszisztémájának kezében van.
Az is bizonyított, hogy a bélmikrobiom egyensúlyvesztése olyan metabolikus betegségek kiváltó oka, mint inzulinrezisztencia, 2-es típusú cukorbetegség, zsírmáj vagy a magas vérnyomás.
A bélmikrobióta diverzitása óriási hatással van az egészségünkre, mivel összetétele olyan funkciókat lát el, melyeket a szervezetünk nem tud. Számos különböző tényező lehet negatív hatással a mikrobióta sokszínűségére és összetételére, pl. a rossz táplálkozás, betegség, életkor, gyógyszerek (pl. antibiotikumok)…
-
A flórabiotikum több mint 100 klinikai vizsgálatban elemzett élő gomba probiotikumot (S. boulardii) és több 100 publikált tanulmányban szereplő fermentált guarbab prebiotikumot tartalmaz a bélmikrobiom egyensúlyának helyreállításához, amit rossz étkezési szokások, stressz, antibiotikum használat vagy műtét billent ki egyensúlyából.
![Élvezd az életet bélflórád egészségével! - Flórabiotikum Bélmikrobiom egyensúly, bélbaktériumaink irányítanak, flórabiotikum](https://anatur.hu/uploads/editors/termek-leirasok/Flórabiotikum/2-florabiotikum-probiotikum-prebiotikum-bel-mikrobiom-ferfi.jpg)
9 OK AMIKOR SEGÍT A FLÓRABIOTIKUM
1. ANTIBIOTIKUM-KEZELÉS ALATT VAGY UTÁN
A flórabiotikum kifejezetten antibiotikum mellett ajánlott probiotikumot és prebiotikumot tartalmaz, az antibiotikum rezisztencia veszélye nélkül.
2. C. DIFFICILE FERTŐZÉS
Az antibiotikum használat leggyakoribb problémája a Clostridium difficile kórokozó túlszaporodása, ami visszatérő fertőzéseket okoz.
3. PATOGÉN BAKTÉRIUMOK
A flórabiotikum csapdába ejti a kórokozókat, gátolja a káros toxinok termelését és alacsonyabb bél pH értéket eredményez, ami ideális környezetet teremt a jótékony baktériumok szaporodásához.
4. HELICOBACTER PYLORI FERTŐZÉS
A H. pylori rezisztens az antibiotikumokra. A S. boulardii sejtkárosodással megegyező morfológiai változásokat indukál a H. pylori sejtekben.
5. PATOGÉN GOMBÁK, CANDIDA
Az S. boulardii a patogén gombákkal szemben (Candida) gombaölő vegyületeket (kaprinsavat, kaprilsavat, hexánsavat) választ ki, ami gátolja a gombafonalak kialakulását.
6. TENGERENTÚLI UTAZÁSOK
Az utazási hasmenések 80%-át az enterotoxikus Esherichia coli baktérium okozza. A legjobb megoldás, ha utazásaink alkalmával a flórabiotikumot is a bőröndbe csomagoljuk!
7. AKUT VAGY KRÓNIKUS HASMENÉSEK
A hasmenés jelzés, hogy a bélmikrobiom diverzitásában egyensúlyzavar áll fenn. A flórabiotikum minden típusú, akut és krónikus hasmenés esetén is bizonyítottan segítség.
8. PUFFADÁSOK, IBS
A flórabiotikum enyhíti a puffadásokat és az IBS tüneteit, melyet egy tünethármas (puffadás, hasi fájdalom és béltranzitban létrejövő zavarok) jellemez.
9. IBD, Gyulladásos Bélbetegségek
A flórabiotikum csökkenti a vastagbél áteresztőképességét és összetevői visszaszorítják azokat a patogén baktériumokat, akik a kellemetlen tünetek és gyulladáskeltő citokinek termelői.
![Flórabiotikum antibiotikum-kezelés alatt vagy után 9 OK AMIKOR SEGÍT A FLÓRABIOTIKUM](https://anatur.hu/uploads/editors/termek-leirasok/Flórabiotikum/3-florabiotikum-pro-pre-biotikum-bel-mikrobiom-kivetito.jpg)
A FLÓRABIOTIKUM összetevői
-
Saccharomyces cerevisiae var. boulardii
A Saccharomyces cerevisiae var. boulardii az egyetlen nem baktérium eredetű probiotikumnak elismert gomba. Nem tartalmaz rezisztens gént, a bakteriális probiotikumokkal szemben, így nem tudja átvinni az antibiotikumokkal szembeni rezisztenciát más baktériumokra. Kifejezetten ajánlott és biztonságos antibiotikummal egyidőben adagolni.
A Saccharomyces cerevisiae var. boulardii 10-szer nagyobb méretű, mint a patogén baktériumok és ragadós a felszíne, ami magához tapasztja a kórokozókat (pl. E. coli, Salmonella), melyeket emésztéssel ürítünk. A kórokozó gombák (pl. Candida) ellen is fellép, méghozzá gombaölő vegyületek kibocsátásával (pl. kaprinsav, kaprilsav, hexánsav), ami akadályozza szaporodásukat. Bizonyos patogéneket a toxin receptorhelyeinek blokkolásával, a patogén toxin „csali” receptoraként, vagy a patogén toxin közvetlen elpusztításával gátol. Mindezzel a Saccharomyces cerevisiae var. boulardii nagymértékben hozzájárul a bélmikrobiom egészségéhez és egyensúlyához.
-
Fermentált guárbab prebiotikum
A szabadalommal védett fermentált guárbab kivonat (mely a gyomor- és bélbarát rosttermék önálló összetevője) kizárólagos táplálék a vastagbél baktériumainak, melyek tovább fermentálják a prebiotikus rostot rövid láncú zsírsavakká, más néven a POSZTbiotikumokká, melyeknek számos jótékony hatása van a belekre és az immunrendszerre.
A fermentált guarbab alacsony Dalton molekulatömegű lassan fermentálódó prebiotikum. Fiziológia hatásairól több 100 tanulmányt publikáltak, rendelkezik a Monash Egyetem alacsony FODMAP tanúsítványával, és bizonyítottan alkalmas funkcionális emésztőrendszeri panaszok (FGID), irritábilis bél szindróma (IBS) vagy SIBO tüneteinek enyhítésére is.
![Flórabiotikum Saccharomyces boulardii és guárbab prebiotikum FLÓRABIOTIKUM Saccharomyces boulardii és fermentált guárbab prebiotikum](https://anatur.hu/uploads/editors/termek-leirasok/Flórabiotikum/4-florabiotikum-pro-pre-biotikum-bel-mikrobiom-lepke.jpg)
Antibiotikum-rezisztencia
Antibiotikum-rezisztencia az, amikor a kórokozó baktériumok nem reagálnak az antibiotikumra. Az antibiotikum rezisztencia évről-évre nő, és ha például az A. baumannii antibiotikum-rezisztencia továbbra is olyan gyorsan emelkedik, mint az előző években, az komoly veszélyt is jelenthet az emberiségre.
Egy antibiotikum nem tesz különbséget jó és rossz baktériumok között, mindegyiket elpusztítja. Azok a jó baktériumok, amik nem esnek áldozatul az antibiotikumoknak, rezisztensek az antibiotikumra, vagyis antibiotikum rezisztencia géneket hordoznak, melyet képesek átadni kórokozó baktériumoknak. Antibiotikum mellé lehetőleg ne bakteriális probiotikumokat válasszunk.
Fontos, hogy a S. boulardii egy gomba probiotikum, ami nem tartalmaz rezisztens gént, így nem tudja átvinni az antibiotikumokkal szembeni rezisztenciát más baktériumokra. Kifejezetten ajánlott és biztonságos antibiotikummal egyidőben adagolni.
![FLÓRABIOTIKUM kifejezetten ajánlott antibiotikum mellé Antibiotikum-rezisztencia és FLÓRABIOTIKUM](https://anatur.hu/uploads/editors/termek-leirasok/Flórabiotikum/5-pro-pre-biotikum-bel-mikrobiom-florabiotikum-doboz.jpg)
Antibiotikumok és bélflóra
Az antibiotikum fogyasztásnak egy rövid távú következménye bélmikrobiom egyensúlyvesztése, ugyanakkor az antibiotikus kezelés után akár még 6 hónnappal is megfigyelhetők a bélmikrobióta zavarai.
Az antibiotikumokkal összefüggő hosszútávú következmények
- C. difficile fertőzés
- Kiújuló hasmenések
- Antibiotikum-rezisztencia fokozott kockázata
- Szövődmények, mint pl. colitis (a vastagbél gyulladása)
![FLÓRABIOTIKUM antibiotikum okozta bélmikrobiom zavarokhoz Antibiotikumok és bélflóra, C. difficile fertőzés, kiújuló hasmenések](https://anatur.hu/uploads/editors/termek-leirasok/Flórabiotikum/6-florabiotikum-pro-pre-biotikum-bel-mikrobiom-egyensuly-kovek.jpg)
Hasmenés
A hasmenés nem csak antibiotikum okozta következmény lehet. A bélmikrobiom egyensúlyát felboríthatja gyakori hasmenést okozva más kórokozó baktériumok vagy vírusok fertőzése is, melyek csökkentik a tápanyagok feldolgozását, de növelik a bél vízmennyiségét. Okozhatja károsodott nyálkahártya, áteresztő bélszindróma és kórokozók toxinjai is. A FLÓRABIOTIKUM minden esetben bizonyítottan segítség.
Ha a hasmenést nem kezeljük, az a normál mikrobióta további egyensúlyvesztését eredményezheti, egyre több toxinnal, gyulladással és egyéb szövődménnyel.
Mi a különbség probiotikum és probiotikum között? Nézzük meg ezt a Saccharomyces boulardii-n keresztül!
1. Csak NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBE LETÉTBE HELYEZETT PROBIOTIKUMOT válasszunk!
Egy probiotikum élettani tulajdonságai a DNS „ujjlenyomatához” köthetőek, amit a nemzetségnév (Saccharomyces), fajnév (pl. cerevisiae) és a törzs megnevezés (var boulardii) után egy azonosító szám jelöl (CNCM-I 1079).
Nemzetség
|
Faj
|
Törzs
|
Nemzetközi törzsgyűjtemény letétbehelyezési azonosító száma
|
Saccharomyces
|
cerevisiae
|
var boulardii
|
CNCM I-1079
|
![Probiotikum feltérképezett DNS ujjlenyomattal Saccharomyces cerevisiae var. boulardii CNCM I-1079 törzs](https://anatur.hu/uploads/editors/termek-leirasok/Flórabiotikum/8-pre-probiotikum-florabiotikum-saccharomyces-boulardii.jpg)
A Natur Tanya® Flórabiotikum NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBE LETÉTBE HELYEZETT SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR. BOULARDII PROBIOTIKUM, CNCM I-1079 azonosító számmal. Az azonosított probiotikus törzs, több mint 100 klinikai vizsgálatban lett elemezve, teljes genomját feltérképezték és feljegyezték.
2. A probiotikum stabilitása és túlélő képessége
A probiotikumok előállítása is különböző, más-más gyártástechnológia lépésekkel készülnek, mely nagyban befolyásolja stabilitásukat, élettartamukat és azt, hogy valójában elérik-e és milyen mennyiségben a vastagbelet. Például túlélik-e egyáltalán a gyomorban uralkodó „zord körülményeket”, a test 37 Celsius-fokos hőmérsékletét vagy ellenáll-e az epesavakkal szemben.
A probiotikum életképessége kulcsfontosságú tényező az élettani tulajdonságokat illetően. Az S. cerevisiae var. boulardii CNCM I-1079 túlélési arányát humán-emésztési modellel igazolták. Az S. boulardii CNCM I-1079 életben marad a felső emésztőrendszeri szakaszban és a nap bármelyik szakában fogyasztható. Továbbá garantált a minimum koncentráció mennyisége is, 24 hónapon át 20-250C fokon.
-
FLÓRABIOTIKUM növényi kapszulatokkal készül
A gyomor savas közege és a nedvesség is hatással van a probiotikumok életképességére. A DRcaps® késleltetett hatóanyagleadású, gyomorsav-ellenálló növényi kapszulatok, ami megvédi az összetevőket a nedvességtől és savaktól, így segítve a biztonságos eljutást, eltérő pH értékek mellett, a bélflóráig.
![A probiotikumok érzékenyek, stabilitásuk fontos A probiotikumok formulázásánál fontos](https://anatur.hu/uploads/editors/termek-leirasok/Flórabiotikum/9-florabiotikum-saccharomyces-boulardii-formulazas-abra.jpg)
A DRcaps® kapszulák lebomlását humán tesztalanyoknál bizonyították. A DRcaps® kapszulák szignifikánsan csökkentették az összetevők lebomlását a sztenderd, azonnali kibocsátású kapszulákkal összehasonlítva.
Képsorok a hatóanyagok felszabadulásáról
![Képsorok a hatóanyagok felszabadulásáról Saccharomyces boulardii képsorok a hatóanyagok felszabadulásáról](https://anatur.hu/uploads/editors/termek-leirasok/Flórabiotikum/10-florabiotikum-saccharomyces-boulardii-hatoanyag-felszabadulas.jpg)
-
A formulánkban használt törzs, nem tartalmazza a hisztamin termeléséhez tulajdonított géneket.
![A FLÓRABIOTIKUM hisztamin intolerancia esetén is fogyasztható FLÓRABIOTIKUM nem tartalmaz hisztamin termeléséhez tulajdonított géneket](https://anatur.hu/uploads/editors/termek-leirasok/Flórabiotikum/11-florabiotikum-pro-pre-biotikum-bel-mikrobiom-dolt-doboz.jpg)
Minél színesebben táplálkozunk, annál sokszínűbb a bélflóránk is. Ajándékozzuk meg mikrobiom-barát étrenddel a bélflóra mikroorganimusait, melyek a hosszú élettartam és az élethosszig tartó teljes egészség zálogai. Minél változatosabb a bélflóra összetétele, annál egészségesebb az immunrendszer, az idegrendszer, az agyi funkciók, a hangulat, az anyagcsere, a cukorszabályozás és a többi. A FLÓRABIOTIKUM – visszaszorítja a bélmikrobiomban a rossz baktériumokat és támogatja a jó baktériumok telepítését, valamint a változások hosszútávú fenntartását.
- NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBE LETÉTBE HELYEZETT SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR. BOULARDII (CNCM I-1079)
- SZABADALOMMAL VÉDETT ENZIMATIKUS ÚTON FERMENTÁLT GUÁRBAB ROST
- 5 MILLIÁRD GYOMORSAVÁLLÓ ÉLŐFLÓRA
- NÖVÉNYI, GYOMORSAV ELLENÁLLÓ KAPSZULAHÉJ (DR. CAPS®)
- FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORBAN IS ELLENŐRZÖTT TERMÉK
- VEGÁN (NEM TARTALMAZ ÁLLATI EREDETŰ ÖSSZETEVŐT)
- GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES FORMULA
- NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS AROMÁT
- UTAZÁSHOZ, ANTIBIOTIKUM-KEZELÉS ALATT ÉS UTÁN, HASMENÉS ESETÉN
- ANTIBIOTIKUM-KEZELÉSSEL EGYIDEJŰLEG IS ALKALMAZHATÓ
- HŰTÉST NEM IGÉNYEL
- MÁR 3 ÉVES KORTÓL
Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, a nap bármely szakában, bő vízzel lenyelve. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható, hozzászokás nélkül. Nyelési nehézség esetén, a kapszula tartalma belekeverhető hideg ételbe. Antibiotikum-kezeléssel egyidejűleg is alkalmazható.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
Adagok száma a termékben: 30
Összetevők: Saccharomyces cerevisiae var. boulardii (CNCM I-1079), enzimatikusan fermentált guárbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub] kivonat 4:1, DRcaps® gyomorsav-ellenálló kapszulahéj [hidroxipropil-metil-cellulóz, zselésítőanyag (gellángumi)], maltodextrin, csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói). DRcaps® & logo are trademarks of Lonza or its affiliates.
Hatóanyagok a napi adagban
|
1 kapszulában
|
Saccharomyces cerevisiae var. boulardii (CNCM I-1079)
|
5x109 (5 milliárd) CFU*
|
Fermentált guárbab kivonat
|
100 mg
|
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g
*CFU: colony forming unit, telepképző egység (a minőségmegőrzési idő végéig, megfelelő tárolási körülmények mellett).
Élőflóra mennyisége a gyártás pillanatában, a garantált hatóanyagtartalom biztosításához: 6x109 CFU (6 milliárd).
CNCM: (Collection Nationale de Cultures de Microorganismes), Institut Pasteur
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, legfeljebb 25 °C-on, 60%-os relatív páratartalom alatt, sugárzó hőtől, fénytől és nedvességtől, valamint gyermekek elől elzárva tartandó! Nem igényel hűtést, de a hűtőben történő tárolás jelentősen megnöveli az élesztőgomba sejtek életképességét.
Nettó tömeg: 16,5 g (30 db)
OGYÉI ny.sz: 30385/2022