bioboltszombathely.hu

+36203346464

bioboltszombathely.hu
  • Kategóriák
    • Akciók 
    • Termékek A-Z-ig 
    • CBD termékek 
    • Vitaminok 
    • Gyermekeknek 
    • Probiotikumok 
    • Kollagén 
    • Varga gyógygombák 
    • Energy termékek 
  • Hűségpont szabályzat
Parajdi só 1kg
Parajdi só 1kg
550 Ft
  1. Termékek A-Z-ig
  1. Termékek A-Z-ig

Parajdi só 1kg

Cikkszám:
0400
Parajdi só 1kg
550 Ft
A vásárlás után járó pontok: 11 Ft
  • Részletek
Részletek

Az erdélyi kincs az egyik legjobb minőségű só: nem jódozott és természetes tisztaságú.
Háztartásunkban leggyakrabban a konyhai sóval találkozunk, ám az emberi kéz által sokáig érintetlen helyekről származó sófajtáknak -ahogy a parajdi sónak is- sokkal több pozitív tulajdonsága van, mint tisztított társainak.

A Nature Cookta Étkezési Parajdi sót külső környezeti hatásoktól védett helyről szerzik be. Különlegességét tovább növeli, hogy kizárólag kézzel bányásszák, apró darabokra aprítják. Megtartja a lehető legtermészetesebb mivoltát és tulajdonságait. Az egyik legjobb hatású összetétel semmiféle adalékanyagot és csomósodásgátló szert nem tartalmaz, ellenben számos ásványianyagot és nyomelemet rejt magában.
A parajdi só a történelemben

Az Ősóceán kiszáradásakor keletkezett a parajdi só. Az erdélyi sóvidék központja Parajd volt, mely a Kárpát-medence egyik legfontosabb bányászati helye ma is. A település neve a ‘paraj’ elnevezésből származik. A hagyomány szerint a sószállító fuvarosok lovaikat itt legeltették, ,,páréztatták”, miközben szekereiket sóval megrakták. Cassiodorus római történetíró 1500 évvel ezelőtt is már azt hangoztatta, hogy a só az aranynál is nagyobb kincs, amely nélkül az ember nem tud élni. Már a rómaiak korában is működtek a település bányái. A parajdi sót a székely nemzet sójaként is emlegették, az itt lakók 1562-ig szabadon rendelkeztek ezzel a kinccsel. Felkeléseik miatt azonban II. János magyar király elrendelte a sóbányák őrzését, így jöhetett létre 1564-ben Parajd települése is.
A világszerte ismert só Európa egyik legnagyobb sótartalékának számít. Értékét mutatja, hogy egész birodalmakat alapozott meg és gazdaggá tette a sólelőhelyek környékén élőket. A só szállítása útvonalakat határozott meg, s különböző adókat is kivetettek rá.

 
A parajdi só a konyhában

Főzéskor, sütéskor mindenféle típusú étel ízesítésére alkalmazható. Nyugodtan használhatjuk a hagyományos, asztali só helyett húsokhoz, halakhoz, salátákhoz, ‘sóágyakhoz’ is.
Érdemes ezzel a sóval tartósítania a káposztát, hogy a levele ropogós maradjon.
Elősózás a baromfihúsoknál és a halaknál ajánlott. A bárányhúst a sütés előtt 24-48 órával előbb javasolt besózni, így íze sokkal teltebb és ízletesebb lesz. A kivételes só gazdagabb ízvilágot kölcsönöz ételeinknek. Segítségével saját szánk íze szerint formálhatjuk finomságainkat.

A terméket száraz helyen tárolja és olyan anyagoktól távol, amelyektől idegen szagot vehet át, mert károsan befolyásolhatják minőségét.

A parajdi só fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

NaCl tartalom: 97%
Tartalmaz: 100% parajdi só

Kiszerelés: 1000 gramm

Oldaltérkép
  • Nyitóoldal
  • Termékek
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
  • Hüségpont szabályzat
Zox Trade Kft
  • 9700 Szombathely, Szent Márton u. 13.
  • +36203346464
  • admin@bioboltszombathely.hu
TOP termékkategóriák
  • Vitaminok
  • CBD termékek
  • Varga gyógygombák
argep.hu
cib
SSL Certificate
  • Akciók 
  • Termékek A-Z-ig 
  • CBD termékek 
  • Vitaminok 
  • Gyermekeknek 
  • Probiotikumok 
  • Kollagén 
  • Varga gyógygombák 
  • Energy termékek 
  • Hűségpont szabályzat
Belépés
Regisztráció
Cookie beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.